Detartrajul reduce riscul de atac de cord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Detartrajul şi vizitele regulate la stomatolog contribuie la menţinerea sănătăţii cordului
Detartrajul şi vizitele regulate la stomatolog contribuie la menţinerea sănătăţii cordului

Persoanele care merg cu regularitate la medicul stomatolog pentru detartraj, procedură care previne apariţia cariilor, au un risc mai mic cu 24% de a face atac de cord decât cele care neglijează acest aspect, potrivit specialiştilor de la Universitatea din Taipei, Taiwan.

Rezultatele se bazează pe şapte ani de monitorizare a 10.000 de persoane care au recurs la astfel de proceduri stomatologice o dată pe an.

„Protecţia împotriva bolilor de inimă şi a infarctului se explică prin faptul că detartrajul reduce inflamaţiile din corp, inflamaţii generate adesea de bacteriile aflate în placa bacteriană", explică Emily (Zu-Yin) Chen, cardiolog şi coordonator al studiului. De asemenea, a fost demonstrat şi faptul că persoanele care au mai puţin de 21 de dinţi au un risc cardiovascular mai mare decât restul. Mai exact, dacă aceste persoane au şi extracţii dentare, dar au şi un istoric de infecţii la nivelul pulpei dinţilor, au un risc cu 53% mai mare de a face atac de cord comaprativ cu cei fără probleme dentare.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite