Defibrilatoarele cardiace implantabile pot strica viaţa sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anxietatea îi poate împiedica pe cei cu defibrilator cardiac să aibă o viaţă sexuală activă
Anxietatea îi poate împiedica pe cei cu defibrilator cardiac să aibă o viaţă sexuală activă

Un sfert din pacienţii cu implant de defibrilator cardiarac, numit şi cardioverter implantabil, raportează că aparatul interpretează greşit activitatea inimii în timpul raporturilor sexuale. Mai exact, sunt întrerupţi de şocurile puternice pe care le produce aparatul şi se văd nevoiţi să renunţe la partidele de sex mai antrenante.

Citeşte şi
Autotransplantul de celule stem cardiace reface inima


Se ajunge în această situaţie fiindcă, potrivit specialiştilor, defibrilatoarele implantabile nu pot face diferenţa între creşterea rapidă a bătăilor inimii determinată de sport sau de o partidă de sex viguros, ci interpretează acest fenomen drept un ritm anormal şi periculos pentru inimă. De aceea, declanşează şocul necesar echilibrării ritmului cardiac. „Este ca şi când ai fi lovit în piept de copita unui cal, şi asta în timp ce faci sex", explică medicul cardiolog Steven Cook, citat de publicaţia Health.com.

Potrivit specialistului, bărbaţii sunt mai afectaţi decât femeile şi raportează mai des declanşări accidentale ale aparatului. Mai mult, aceştia pot ajunge la disfuncţii sexuale date de anxietatea că ar putea fi întrerupţi în timpul partidelor de sex de un şoc dat de defibrilator.

Spre deosebire de stimulatoarele cardiace, care trimit doar impulsuri electrice slabe, menite să păstreze ritmul cardiac normal,defibrilatoarele cardiace implantabile sunt mult mai puternice deoarece trebuie să facă faţă situaţiei în care inima se opreşte.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite