Chimioterapia prin sfârcuri, mai eficientă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tensiunea la nivelul sânilor este singurul efect secundar al chimioterapiei prin sfârcuri
Tensiunea la nivelul sânilor este singurul efect secundar al chimioterapiei prin sfârcuri

Rezultatele chimioterapiei în cancerul de sân sunt mai bune dacă administrarea medicamentelor se face local, prin intermediul mameloanelor, arată o cercetare recentă realizată la Universitatea "Jefferson" din Philadelphia.

Citeşte şi:
FOTO "Am o rudă cu cancer. Voi face şi eu boala?"

Descoperire: Nucile scad riscul de cancer mamar

Prin această nouă metodă, substanţe într-o concentraţie mai mare pot fi introduse la nivelul sânilor bolnavi pentru a distruge celulele canceroase, susţin specialiştii. Majoritatea formelor de cancer de sân sunt localizate în jurul ţesutului care căptuşeşte canalele galactofore. De aceea, administrarea medicamentelor prin aceste canale este mai eficientă, suţin specialiştii. Un cateter este introdus până la nivelul canalelor galactofore şi apoi se injectează substanţele chimioterapice. Noua procedură este o alternativă la cea clasică ce presupune administrarea venoasă.

Mai puţine efecte adverse

Potrivit cercetătorilor, noua metodă este mai puţin toxică pentru organism şi determină mai puţine efecte adverse decât administrarea clasică, intravenoasă. Este vorba despre evitarea unor efecte secundare asociatefrecvent cu chimioterapia precum căderea părului şi oboseala accentuată. Femeile care au făcut chimioterape prin noua metodă au raportat ca efect secundar doar tensiunea la nivelul sânilor, care a trecut în aproximativ o oră de la administrare.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite