Nu amâna operaţia de cataractă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cifrele arată că aproape 3 din 4 oameni trecuţi de 60 de ani fac cataractă. Cum se poate trata? Printr-o operaţie modernă, care durează doar câteva minute. Află detalii mai jos!

Boală care apare odată cu îmbătrânirea, cataracta este des întâlnită la persoanele trecute de 60 de ani. Cristalinul, lentila transparentă din interiorul ochiului, îşi pierde claritatea, fapt care duce la scăderea vederii, de obicei la distanţă. Vederea înceţoşată, estomparea culorilor şi sensibilitatea la lumină sunt câteva simptome care semnalează existenţa acestei boli.

Intervenţia durează câteva minute

În funcţie de stadiul cataractei, operaţia poate dura între 7 şi 15 minute. Pacientul este anesteziat, cel mai frecvent local, prin injecţie lângă ochi sau cu picături. Procedeul chirurgical utilizat se numeşte facoemulsificare şi constă într-o mică incizie, aproximativ de 2 mm în partea anterioară a ochiului.

Doctorul aspiră cristalinul afectat cu ajutorul ultrasunetelor şi îl înlocuieşte cu unul artificial. După intervenţie, pacientul poate pleca, dar trebuie să revină la control a doua zi. De obicei, vederea pacientului este mai bună chiar de a doua zi, iar recuperarea durează aproximativ o lună.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.

Citește și:
Cum să combați simptomele menopauzei

Aşa poţi preveni demenţa!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite