Toamna se numără arsurile la stomac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu arsuri la stomac trebuie să evite cafeaua şi ciocolata.
Persoanele cu arsuri la stomac trebuie să evite cafeaua şi ciocolata.

Ai observat că în această perioadă ai mai multe probleme cu stomacul? Este posibil ca arsurile digestive să ascundă o gastrită sau un ulcer în toată regula.

Dacă ai stomacul sensibil, este posibil ca toamna să nu fie anotimpul tău preferat. Acum se accentuează arsurile stomacale, cauzele fiind puse şi pe seama variaţiilor de temperatură, care afectează starea psihică, dar şi stomacul. Medicii vorbesc şi despre ciclicitatea arsurilor gastrice: ele se acutizează primăvara şi toamna, pe durata a şase săptămâni. Acest lucru coincide cu timpul necesar de vindecare a unei leziuni ulceroase.

Acest disconfort digestiv poate apărea şi din cauza stresului sau dacă iei antibiotice ori calmante, mai ales pe stomacul gol. Durerea de stomac poate fi resimţită şi după masă, în special ­dacă ai mâncat prea repede. Dacă fumezi, bei multă cafea sau alcool, poţi, de asemenea, să te alegi cu un astfel de disconfort.

Relaxarea calmează durerile

Dacă este vorba despre o durere trecătoare, te vindeci mai uşor. Încearcă să te relaxezi! ­Dacă ai stomacul sensibil, ţine un jurnal al tuturor alimentelor consumate. Aşa, vei şti care sunt cele care-ţi provoacă starea de rău. De exemplu, există persoane care nu tolerează legumele acide, precum roşiile sau castraveţii.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Semnele bolilor se citesc pe corp

4 probleme de sănătate care duc la apariția stării de nervozitate

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite