Ce boli ascunde oboseala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşti lipsit de energie şi nu ai chef de nimic? Oricât ai dormi, tot nu reuşeşti să scapi de starea de oboseală? E posibil ca ea să fie semnul nedorit al unei boli.

Lipsa de energie, insomniile şi stările de oboseală permanentă sunt simptome care trebuie să-ţi dea de gândit. Uneori, ele pot anunţa afecţiuni tiroidiene, tulburări cardiace, hepatită, anemie... Iată ce pot prevesti.

Citeşte şi:
Alimente săţioase care-ţi dau energie la birou

Adevărat şi fals despre durerile de cap

Anemia, o cauză posibilă

Este normal să fii obosită şi să ai febră musculară după o perioadă de efort fizic prelungit. Te poţi alarma însă când simptomele persistă. Ele pot anunţa o anemie, o boală care se manifestă prin ameţeli frecvente, dureri de cap şi palpitaţii. În plus, tenul devine palid, capacitatea de concentrare scade şi insomniile se ţin lanţ.

Atenţie la inimă!

În sezonul cald, persoanele cu boli cardiovasculare se pot simţi mai obosite. Tensiunea arterială creşte din cauza căldurii care dilată vasele de sânge. Acest lucru duce la o stare de epuizare totală, asociată cu puternice dureri toracice, stări de vomă şi cu dificultăţi de respiraţie. Atenţie, însă! Cu cât amâni vizita la medic, cu atât eşti mai aproape de o complicaţie gravă.

Citeşte articolul complet, pe clickpentrufemei.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite