O nouă încercare de vaccin contra HIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndepărtarea colesterolului din membrana Virusului Imunodeficienţei Umane opreşte atacul HIV asupra organismului, arată cercetătorii de la Universitatea „Imperial College" din Anglia.

Potrivit specialiştilor, dacă din structura virusului este extras colesterolul, HIV nu mai atacă sistemul imunitar al organismului. Prin urmare, s-ar putea dezvolta un vaccin care să prevină infectarea, folosind această metodă de inactivare a virsulului. „Fără colesterol în membrană, HIV este ca o armată fără arme şi lasă organismului posibilitatea să reacţioneze şi să o distrugă", a explicat profesorul Adriano Boasso de la Universitatea „Imperial College".

Din 2009 se testează astfel de vaccinuri

Primul vaccin anti-HIV a fost testat începând cu 2009, în Tailanda. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 16.000 de voluntari. Dar vaccinul a fost eficient numai pentru 30% din cazuri, de aceea nu a fost aprobat pentru punerea pe piaţă. În luna mai a anului acesta o echipă de cercetători americani a anunţat că vaccinul creat de ei a oferit imunitate maimuţelor pentru un an de zile de la vaccinare şi că urmează să efectueaze teste pe oameni. Cercetarea realizată la „Imperial College" este a treia încercare anunţată public de a obţine un vaccin anti HIV, potrivit publicaţiei DailyMail.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite