Te dor sânii? Află de ce!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 70% din femeile care nu au atins menopauza sunt afectate la un moment dat în viaţă de durerile de sân.
Peste 70% din femeile care nu au atins menopauza sunt afectate la un moment dat în viaţă de durerile de sân.

Multe boli pot fi semnalate de durere, dar atunci când ea apare în zona sânilor este cu atât mai îngrijorător. Află care sunt cele mai frecvente afecţiuni manifestate din durerea sânilor!

Peste 70% din femeile care nu au atins menopauza sunt afectate la un moment dat în viaţă de durerile de sân. Adesea, durerea apare la ambii sâni, iar principalele cauze sunt schimbările hormonale care au loc la apropierea menstruaţiei. Ce ar trebui să te pună pe gânduri este durerea asemănătoare cu o arsură resimţită la un singur sân, care persistă mai mult de trei luni şi care revine tot mai des. Dacă nu există şi alte simptome (cute sau pete apărute pe sân, modificări de culoare a pielii sânului, scurgeri sau sângerări ale mamelonului), sunt şanse mari să nu fie vorba despre cancer, dar durerea poate prevesti diverse alte boli.

Mastita e cauzată de o infecţie bacteriană

Inflamarea ţesutului mamar, numită şi mastită, apare îndeosebi la proaspetele mămici care alăptează, fiind cauzată de fluxul scăzut al laptelui sau de infecţii bacteriene. Dacă totuşi nu alăptezi, dar unul dintre sâni devine dureros, se umflă şi se înroşeşte înseamnă că există o infecţie. Aceasta poate apărea în urma iritării sau a rănirii mamelonului, când bacteriile de pe piele pot pătrunde în organism. Sunt de ajutor în acest caz antibioticele, iar pentru ameliorarea durerilor poţi aplica nişte comprese reci.

Atenţie!

Fumatul creşte riscul de inflamare a ţesutului mamar.

Citeşte articolul integral pe clickpentrufemei.ro

Citeşte şi:
Ce este vertijul?

Aceste investigaţii îţi salvează viaţa

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite