Infecţiile intraspitaliceşti cu Candida devin imposibil de tratat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă este contractată în spitale, infecţia cu Candida albicans, o bacterie care poate face parte din flora normală de la nivelul gurii şi a organelor genitale, produce decesul a jumătate din cei infectaţi.

În mod normal, infecţia cu Candida albicans se tratează uşor şi este considerată o afecţiune banală. Dar, contractată în spitale, pe cale sangvină, de pacienţi care suferă şi de alte afecţiuni grave sau care se află în convalescenţă, infecţia cu această bacterie devine letală. Riscul este cu atât mai mare cu cât infecţiile intraspitaliceşti cu Candida devin mai greu de tratat fiindcă tulpinile de bacterie contractate din spitale au dobândit rezistenţă la tratamente.

Se testează noi strategii impotriva infecţiei

Dacă infecţia ajunsă în circuitul sangvin nu este stopată imediat, bacteria deja multidrog-rezistentă se adaptează în continuu pe măsură ce sunt administrate alte medicamente şi devine imposibil de eradicat. „În cazurile de Candida multidrog-rezistentă infecţia se extinde fără să mai poată fi oprită cu antifungice, de aceea intervenim prin a limita canditatea de zaharuri din organism, fiindcă acestea hrănesc bacteria şi îi favorizează răspândirea", explică profesorul dr. Carol Munro de la Universitatea „Aberdeen", Marea Britanie, citat de publicaţia Daily Mail. Specialistul insistă şi asupra faptului că tulpinile de Candida multidrog rezistente sunt cele contractate în spitale, pe cale sangvină, nu infecţiile cu Candida transmise prin contact sexual.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite