Plante pentru un somn liniştit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insomnia este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate.
Insomnia este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate.

Ai încercat de toate pentru un somn liniştit şi odihnitor, dar fără rezultat? Noi îţi sugerăm să apelezi la ajutoarele din natură, deoarece plantele sunt remedii excelente pentru nopţile albe.

Insomnia este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate, aproximativ unul din trei oameni confruntându-se cu tulburări ale somnului.

Femeile sunt de două ori mai afectate decât bărbaţii, mai ales dacă au trecut de 40 de ani. Insomniile pot fi cauzate de o afecţiune fizică, stres, consum excesiv de cafea, durere cronică sau poate fi rezultatul unor obiceiuri de somn nesănătoase, cum este dormitul la ore neregulate.

Păducelul

Antispastic şi calmant, păducelul ameliorează problemele de ritm cardiac şi scade tensiunea. Este recomandat în caz de stres şi angoasă datorită efectului său uşor sedativ, care stimulează somnul. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de flori de păducel lăsate la infuzat pentru 10 minute.

Teiul

Florile de tei destind, calmează şi induc un somn liniştit. Uleiul volatil din florile de tei are o acţiune relaxantă şi sedativă. Pentru a prepara ceaiul este suficient să laşi 4-5 flori de tei la infuzat pentru cinci minute.

Află ce alte plante combat insomnia, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Secretele unui somn liniștit

Alungă oboseala cu leacuri din natură

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite