Mâini şi picioare umflate? Iată cele mai bune leacuri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poţi face baie la picioare cu apă caldă în care ai pus o mână de sare grunjoasă şi 150 ml de oţet de mere.
Poţi face baie la picioare cu apă caldă în care ai pus o mână de sare grunjoasă şi 150 ml de oţet de mere.

Căldura mare le cam dă de furcă picioarelor, care se umflă şi se transformă în „bureţi" de apă. Fitoterapeutul Ruxandra Constantina ne învaţă cum să scăpăm, cu ajutorul plantelor, de apa în surplus din corp.

Baia cu sare înviorează picioarele

Când spunem să eviţi consumul de sare în exces, ne referim la cea din bucate şi la alimentele sărate. Dar sarea grunjoasă utilizată extern este un miracol pentru picioarele obosite şi umflate.

Poţi face baie la picioare cu apă caldă în care ai pus o mână de sare grunjoasă şi 150 ml de oţet de mere. Relaxează-ţi picioarele timp de 15 minute în apă, apoi înfăşoară-le cu un prosop şi aşază-le mai sus decât nivelul capului, pentru a se reface circulaţia periferică.

Tinctura de castan, zilnic pe perioada verii

Castanul are numeroase beneficii terapeutice, remediile pe bază de frunze ori de tinctură de castan având acţiune venotonică, antiinflamatoare, astringentă, antioxidantă, antiedematoasă, capilaro-protectivă.

Fitoterapeutul Ruxandra Constantina recomandă administrarea a 10-15 picături de tinctură de castan, de 3 ori pe zi, diluate în 50 ml de apă. Tratamentul se poate întinde până la 2-3 luni.

Află ce alte remedii sunt eficiente împotriva mâinilor și picioarelor umflate, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Trucuri pentru un decolteu frumos

5 soluții eficiente împotriva migrenelor

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite