Învinge colesterolul cu leacuri din cămară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păpădia e o plantă cu proprietăţi depurative, diuretice, realizând astfel eliminarea din organism a colesterolului şi a deşeurilor metabolice.
Păpădia e o plantă cu proprietăţi depurative, diuretice, realizând astfel eliminarea din organism a colesterolului şi a deşeurilor metabolice.

În lupta cu colesterolul „rău", care creşte riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare, poţi să te bazezi pe remedii din farmacia naturii, cu mai puţine efecte secundare decât medicamentele clasice.

Când colesterolul „rău" (LDL) depăşeşte valoarea de 130/dL, inima ta începe să se resimtă. Un motiv serios pentru ca medicul să indice un tratament cu medicamente care vor ţine colesterolul sub control, dar care au şi efecte secundare nedorite. Iată de ce merită încercat un tratament cu remedii din plante medicinale, care aduce numeroase beneficii: favorizează metabolizarea colesterolului la nivel hepatic, scade absorbţia grăsimilor din intestin, dizolvă depozitele de colesterol şi de lipide, fară să lezeze celula hepatică, aşa cum se întâmplă în tratamentul clasic.

Cele mai eficiente plante împotriva colesterolului

Rostopasca creşte secreţia enzimelor pancreatice, responsabile cu digestia grăsimilor, contribuind astfel la scăderea nivelului de colesterol rău.
Păpădia conţine aminoacizi, carotenoide, substanţe minerale (este remarcabil conţinutul în potasiu), vitamine. Este o plantă cu proprietăţi hipotensoare, depurative, diuretice şi laxative recunoscute, realizând astfel eliminarea din organism a colesterolului şi a deşeurilor metabolice.

Frunzele de măslin scad colesterolul „rău" (LDL) şi cresc colesterolul „bun" (HDL), dizolvă grăsimile, ajută la neutralizarea radicalilor liberi (efect antioxidant), având un rol important în protejarea pereţilor vasculari. Aceste proprietăţi le conferă eficienţa în tratarea bolilor coronariene, a hipertensiunii şi a aterosclerozei.

Anghinarea are o puternică acţiune de scădere a nivelului de colesterol sangvin, prin prezenţa compuşilor sterolici.

Citeşte articolul complet, pe clickpentrufemei.ro

Citeşte şi:
Cimbrul, o minune de leac

Descoperă beneficiile gălbenelelor

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite