5 indicaţii ale băilor terapeutice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băile terapeutice sunt foarte bune în caz de reumatism, gută ori în bolile metabolice.
Băile terapeutice sunt foarte bune în caz de reumatism, gută ori în bolile metabolice.

Eşti obosit, ai probleme cu circulaţia sângelui sau dureri de rinichi? Toate aceste neplăceri pot fi remediate cu ajutorul băilor terapeutice. Cum le faci, ce plante poţi folosi - afli din articolul următor.

Cum pielea lasă să treacă uşor substanţele active din plante către ţesuturile afectate, băile terapeutice dau rezultate bune într-un timp scurt. Sunt foarte bune în caz de reumatism, gută ori în bolile metabolice, dar şi în tulburările psihice sau în afecţiunile dermatologice.

Cum le prepari?

Poţi pune plante într-un săculeţ, pe care-l umezeşti cu apă fierbinte. După un sfert de oră îl scufunzi în apă fierbinte. Cantitatea trebuie să fie de o lingură de plante la o cană cu apă. Torni infuzia astfel obţinută cu tot cu săculeţ în apa de baie (proporţie de ¼ litru de infuzie la 2 litri de apă de baie). Poţi adăuga şi sare de mare sau sare grunjoasă. În locul infuziei poţi folosi un macerat (laşi săculeţul cu plante în apă călduţă timp de 4-5 ore).

Infecţii vaginale

Irigaţii sau duş cu infuzie din plante

Cum se fac. Amestecă 100 g cimbru de câmp, 20 g flori de nalbă, 20 g coada-racului. Adaugă peste plante un litru de apă şi pune pe foc. Menţine încă 5 minute după ce a început să fiarbă. Înainte de a filtra amestecul, lasă 5 minute să se depună plantele la fundul vasului. Fiertura astfel preparată, la temperatura camerei, o poţi folosi pentru spălături vaginale.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Busuiocul, mirodenia vindecătoare

Cum urmezi un tratament cu muşeţel

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite