Arsuri la stomac? Iată cum le «stingi»!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghimbirul este un remediu eficient în tratarea ulcerului gastric.
Ghimbirul este un remediu eficient în tratarea ulcerului gastric.

Mai ales în această perioadă, când ne schimbăm obiceiurile alimentare, este posibil să avem arsuri la stomac. Iată pe ce plante poţi miza în această situaţie!

Ghimbirul combate ulcerul

Dacă ai de ceva timp dureri în capul pieptului, care cresc treptat în intensitate imediat după ce ai servit masa, există posibilitatea să suferi de ulcer gastric.

Ghimbirul este un remediu eficient în tratarea ulcerului gastric. Pune o linguriţă de rădăcină de ghimbir măcinată la 1 litru de apă şi fierbe amestecul timp de 30 de minute. După ce s-a răcit, strecoară şi îndulceşte cu zahăr, după gust. Bea câte 4 pahare pe zi, în timpul mesei, fie după masă.

Salcâmul are efect calmant

Atunci când ai arsuri, în locul calmantelor din farmacie, poţi apela cu încredere la remediile din muşeţel. Prepari infuzia din muşeţel adăugând o lingură de flori la o cană cu apă clocotită. Lasă cana acoperită timp de 15 minute, după care poţi bea câte 2-3 căni pe zi.

Şi infuzia obţinută din salcâm este indicată pentru a calma aciditatea gastrică. Adaugă o lingură de flori uscate de salcâm la o cană cu apă fierbinte, după care bea câte 3 căni de infuzie pe zi, timp de 1-2 săptămâni.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Oblojeşte-ţi durerile cu unguente din plante

Atenţie la plantele toxice!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite