Nu poţi să dormi? Iată soluţiile naturale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Te foieşti în pat de ore bune, dar somnul tot nu se lipeşte de tine? Ai pierdut ritmul somnu­lui odihnitor? Nopţile albe pot rămâne doar o amintire, dacă apelezi la beneficiile plantelor.

1. Levănţica

Levănţica are un parfum deli­cat şi conferă o stare de liniş­te. Diluează 4 picături de ulei de levănţică în 150 ml de apă şi bea amestecul de 3 ori pe zi, între mese. Dacă nu su­porţi gustul, poţi pune 5 pi­cături de ulei într-o linguriţă de zahăr pe care le iei seara. O metodă foarte bună de a combate insomnia este şi să pui în apa de baie 3-10 pică­turi de ulei de levănţică.

2. Macul

Ca remediu împotriva in­somniei, se folosesc peta­lele macului roşu. Prepa­ră o infuzie dintr-o linguriţă de petale uscate şi mărun­ţite la 200 ml de apă cloco­tită şi lasă la infuzat 10 mi­nute într-un vas acoperit. Bea zilnic 1-2 ceaiuri căldu­ţe, îndulcite cu miere.

3. Valeriana

Valeriana este un exce­lent sedativ şi calmant, fă­ră efecte adverse. Infuzia se prepară din o linguriţă de plantă la 200 ml de apă clocotită şi se bea seara, înainte de culcare. Poţi prepara infuzia şi dintr-o linguriţă de rădăcini uscate şi măcinate la 250 ml de apă, din care să iei 3 linguri, seara, înainte de culcare.

Află ce trucuri există pentru un somn liniştit şi citeşte pe clickpentrufemei.ro despre alte remedii împotriva nopţilor albe

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite