5 plante cu efect anticancerigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi numărul cazurilor de cancer creşte într-un ritm îngrijorător, studiile au arătat că, descoperit în faze incipiente, cancerul se poate vindeca. Pentru a creşte şansele de vindecare şi pentru a scădea disconfortul, terapiile clasice trebuie combinate cu remediile naturiste.

Diagnosticul de cancer reprezintă cea mai devastatoare veste pe care o dă medicul unui bolnav. Descoperit precoce, cancerul se poate vindeca, însă tratamentul este unul complex.

Procesul de vindecare debutează cu conştientizarea de către bolnav a faptului că se poate vindeca. Un rol important are şi dieta, studiile arătând că substanţele chimice care se găsesc din belşug în alimentele care ne compun dieta zilnică favorizează dezvoltarea tumorilor.

În plus, trebuie renunţat la fumat şi la consumul excesiv de alcool, mai ales că şi proprietăţile lor cancerigene au fost dovedite ştiinţific. Pe lângă terapiile clasice, un aliat de nădejde în luptă cu cancerul sunt şi remediile naturiste. Atenţie însă, deoarece aceste remedii trebuie administrate numai la recomandarea medicului fitoterapeut.

Vâscul, citostatic natural

Pentru a inhiba multiplicarea celulelor canceroase şi, implicit, formarea tumorile bolnavul trebuie să aibă un sistem imunitar puternic. În acest sens, fitoterapeuţii recomandă vâscul. Acesta are efect imunomodulator, care îi este conferit de capacitatea de a stimula producerea de limfocite T, componente de bază ale imunităţii.

În plus, s-a demonstrate ştiinţific că limfocitele T astfel formate ţintesc exclusiv celulele canceroase, lucru care, în mod normal, nu se întâmplă. De asemenea, vâscul previne extinderea cancerului prin metastaze. Pentru a beneficia de acest tratament, bolnavul trebuie să se adreseze medicului fitoterapeut, deoarece dozele sunt individualizate.

Orzul verde revitalizează organismul

O serie de studii realizate de cercetătorii americani şi japonezi au arătat că orzul verde încetineşte procesul de dezvoltare şi de răspândire a celulelor maligne în corp. Orzul verde conţine superoxid dismutază, o enzimă cu capacităţi antioxidane foarte puternice.

image

De asemenea, orzul este un rezervor de vitamine (B1, B2, B6, B12, C şi E) şi de minerale (fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru şi litiu) care întăresc sistemul imunitar şi revitalizează organismul. Orzul verde se poate administra sub formă de pulbere. Astfel, o linguriţă de pudră de orz verde se dizolvă în 150-200 ml de apă plată sau de suc de fructe. Se beau două-trei căni de lichid pe zi, dimineaţa, înainte de micul dejun. Un alt mod de administrare este sub formă de suc crud. În acest sens, 50 ml de suc de orz verde se diluează în 50-100 ml de apă. Cantitatea obţinută se împarte în trei părţi egale care se beau cu înghiţituri mici înaintea meselor principale.

Armurariul protejează ficatul

Pentru a combate efectul hepatotoxic al citostaticelor, fitoterapeuţii recomandă armurariul. Această plantă ajută la detoxifierea ficatului şi, în acelaşi timp, grăbeşte procesul de regenerare a celulelor hepatice. Armurariul se recomandă sub formă de pulbere, iar pentru a-i potenţa efectul este bine să se macine la râşniţa de cafea, cu 5-10 minute înainte de administrare.

Pentru a obţine rezultate, curele cu pulbere de armurariu ar trebui să aibă o durată cuprinsă între 21 şi 30 de zile. Se administrează câte o linguriţă de pulbere de armurariu de trei-patru ori pe zi. Această plantă şi-a dovedit eficienţa ca adjuvant în mai multe tipuri de cancer: hepatic, pulmonar, de prostată, de sân, ovarian, de colon şi de piele.

Ceaiul verde opreşte înmulţirea celulele bolnave

image

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă britanici de la Colegiul universitar "King" a arătat că ceaiul verde previne creşterea tumorilor. Acesta conţine substanţe care împiedică formarea de noi vase de sânge la nivelul tumorii, inhibând astfel dezvoltarea celulelor canceroase. În plus, ceaiul verde are proprietăţi antioxidante, ajutând la neutralizarea radicalilor liberi responsabili, printre altele, de formarea celulelor canceroase. Fitoterapeuţii recomandă trei-patru căni de ceai verde zilnic.

Lichenul de piatră, în cancerele tubului digestiv

image

Datorită proprietăţilor antitumorale ale acidului ursolic din compoziţia sa, lichenul de piatră este un remediu excelent pentru grăbirea vindecării cancerului de la nivelul tubului digestiv. Lichenul de piatră se poate administra sub formă de pulbere (patru-şase linguriţe pe zi, pe stomacul gol) ori de infuzie (o lingură de plantă şi o cană de apă clocotită). Se beau două căni de infuzie de lichen de piatră pe parcursul zilei. Durata curei se stabileşte numai de către medicul fitoterapeut, în funcţie de stadiul bolii.

Recomandare: Orice tratament pe bază de plante se administrează numai cu acordul medicului fitoterapeut.

SFATUL SPECIALISTULUI

Există nenumărate studii care confirmă proprietăţile anticancerigene ale câtorva plante care pot fi cumpărate de la PLAFAR. Printre ele se numără armurariul, care se recomandă sub formă de tinctură ori de infuzie. Se ia câte o linguriţă de tinctură de armurariu de trei ori pe zi, diluată în apă sau în ceai. În cazul infuziei, se recomandă un litru pe zi, timp de 21 de zile.

O altă plantă cu efect anticancer este orzul verde. Se iau câte 50 ml de suc de orz verde diluat în 50-100 ml de apă. Cantitatea obţinută se împarte în trei părţi egale, care se beau cu înghiţituri mici înaintea meselor principale. Nu trebuie să uităm nici produsele stupului (mierea, polenul, păstura, propolisul), al căror consum regulat împiedică dezvoltarea celulelor canceroase. Dr. Ruxandra Constantinescu, medic de familie, reflexoterapeut, competenţă în apifitoterapie

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite