VIDEO Poluarea de la epave afectează litoralul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Poluarea de la epave afectează litoralul
VIDEO Poluarea de la epave afectează litoralul

Petele de păcură apărute pe suprafaţa Mării Negre, ce provin de la un vas scufundat cu aproape 15 ani în urmă, încep să se extindă din cauza temperaturilor prea ridicate. Specialiştii spun că la contactul cu ultravioletele poluarea devine şi mai periculoasă. Costurile intervenţiei pentru decontaminare se ridică la sute de mii de euro.

În Portul Constanţa s-au observat acum câteva zile pete de petrol pe locul unde acum aproape 15 ani s-au scufundat două nave. În ultima vreme, irizaţiile de produs petrolier au început să se extindă, ceea ce a alertat autorităţile.

Citiţi şi:



„Acest lucru ne face să credem că tabla tancurilor a fost afectată de coroziune“, explică Dorel Onaca, şeful Agenţiei Române de Salvare Vieţi Omeneşti pe Mare. În zonă au fost montate baraje pe o distanţă de circa 800 de metri. Navele „Rubin“, „Safir“ şi „Cristal“ au intervenit pentru montarea barajelor cu scopul de a limita dispersia păcurii.

Situaţia riscă să se agraveze

Resturile petroliere sunt adunate de nava „Depol“, iar scafandrii fac evaluări subacvatice exacte ale fisurilor şi pentru depistarea zonelor de unde iese păcura. „Le-am solicitat scafandrilor să vadă care este soliditatea tablei şi s-a descoperit că este corodată foarte puternic. Efectul mării asupra tablei şi-a spus cuvântul şi acesta este motivul pentru care a început să iasă păcura“, a mai spus Dorel Onaca. 

Cercetătorii atrag atenţia că situaţia se poate agrava dacă nu se intervine prompt mai ales pentru că este vorba de păcură. „Este un lichid greu şi vâscos ce nu se dizolvă în totalitate în apă, iar nava este situată într-o zonă în care curenţii sunt foarte activi, iar mişcările de apă au schimbări bruşte, ceea ce poate duce la deversarea rapidă a lichidului poluant în apă.

Atât fauna, cât şi flora Mării Negre pot fi afectate. Mai alarmant este că, dacă nu se intervine urgent, efectele se vor extinde pe întreg litoralul şi chiar până la bulgari şi în Ucraina“, a declarat Simion Nicolaev, directorul Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ din Constanţa.

Poluarea se poate extinde

Petele de păcură au apărut acum din cauza temperaturilor ridicate, iar specialiştii spun că la contactul cu ultravioletele poluarea devine şi mai periculoasă, existând riscul extinderii petei de combustibil. La o primă evaluare, costurile intervenţiei pentru îndepărtarea pericolului de contaminare se ridică la sute de mii de euro.

Costurile vor fi şi mai mari în cazul în care va fi necesară întoarcerea navei pentru a se ajunge la tancurile cu păcură, sau chiar scoaterea ei de pe fundul mării.

Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/octombrie/Video_1007-1323.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false


Soluţii provizorii

Autorităţile încearcă să găsească soluţii provizorii. Ele au nevoie de schiţa tehnică a navei pentru a vedea care sunt tancurile cu păcură localizate. Nu se cunoaşte încă  distribuţia combustibilului în tancuri şi trebuie presate cele cu combustibil uşor. În ceea ce priveşte păcura trebuie două intervenţii, respectiv pentru încălzirea şi diluarea păcurii prin încălzirea la 60 - 70 de grade Celsius.

În ultimele două zile, autorităţile constănţene s-au întâlnit la Comandamentul pentru situaţii de urgenţă de la Prefectură. În urma întâlnirilor au decis că mai întâi trebuie să se evalueze gradul de poluare şi mai apoi să se ia măsuri. „După finalizarea constatărilor se va apela la o firmă specializată de depoluare“, a declarat prefectul Constanţei, Claudiu Palaz. „E posibil să fie pericol major“, a declarat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Senol Zevri.

Cimitirul din adâncuri

Poluarea s-a produs pe locul în care cu 15 ani în urmă s-au scufundat două nave în timpul unei furtuni puternice, cu valuri de până la 10 metri. În seara zilei de 4 ianuarie 1995, navele „Paris“, sub pavilion maltez şi „You Xiu“, sub pavilion Hong Kong, s-au izbit de digul de nord al Portului Constanţa. Ambele cargouri de 25.000 tone dead weight erau goale la momentul dezastrului. Căpitanul de pe „You Xiu“ ţipa în staţie şi făcea semnale luminoase SOS.

image

În bazinul portuar zac acum mai multe epave  Foto: ADEVĂRUL



„Au fost aruncaţi  de furtună peste digul care a fost spart de navă“, povesteşte Dorel Onaca. Navele s-au scufundat, cu tot cu echipaje.

Marea a înghiţit marinari filipinezi, greci şi chinezi. „Au fost găsite la vremea respectivă doar câteva cadavre, mai puţin de 10, pe plaja din Eforie, care au fost repatriate. Restul de cadavre au rămas pe fundul apei“, a declarat Alexandru Mezei, şeful Căpităniei Zonale Constanţa. Dintre cei 54 de marinari, nu a supravieţuit niciunul.

Dorel Onaca, participant la operaţiunile eşuate de salvare a marinarilor, a spus că erau morţi pe navă, familiile nu au avut ce să facă pentru cei care au fost surprinşi în sala de maşini deoarece acolo nu se putea intra. Mai pot fi prinse cadavre între navă şi dig. În acel loc nu se putea ajunge.

Alte trei epave se află pe fundul mării

În zona portului Constanţa se mai află alte trei epave din perioada 1970 – 1990. Navele „Anastasia“ - ianuarie 1969 -, „Fuxsia“ - februarie 1977- şi „Sadu“ -noiembrie 1988- s-au scufundat în bazinul portuar, cu mari pierderi omeneşti.

Singura navă care creează însă probleme este „Paris“, ce conţinea în tancul de combustibil 236 de tone de păcură şi 20 de tone de motorină. La vremea respectivă, armatorul a abandonat nava, ce a rămas pe fundul mării de aproape două decenii.

Poluare în Marea Neagră şi în 2007

Un dezastru ecologic în Marea Neagră a avut loc şi în urmă cu doi ani, atunci când peste 2.000 de tone de ţiţei s-au deversat în Strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră de Marea Azov, după ce un petrolier rusesc s-a rupt în două. Petrolierul transporta peste 4.000 de tone de păcură.

Ambarcaţiunea a cedat din cauza condiţiilor meteorologice. Era furtună, iar valurile depăşeau cinci metri. Condiţiile vremii au făcut ca intervenţia echipelor de salvare să fie dificilă.

image


Ca urmare a incidentului din Marea Neagră, circa 30.000 de păsări şi un număr foarte mare de peşti au murit. Specialiştii spuneau atunci că efectele dezastrului s-ar putea resimţi pentru aproximativ zece ani încontinuu.

Autorităţile ruseşti estimau atunci că pagubele cauzate se ridică la 8,5 miliarde de euro. Potrivit datelor internationale, în fiecare an 6.000.000 de tone de hidrocarburi sunt deversate anual în mările de peste tot din lume.

MĂSURI

Potrivit reprezentanţilor organizaţiei de mediu Mare Nostrum din Constanţa, poluarea poate fi îndepărtată prin arderea petrolului deversat.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite