Fereşte-te de gripă cu remedii homeopatice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicamentele homeopatice se administrează cu ajutorul unui căpăcel de plastic
Medicamentele homeopatice se administrează cu ajutorul unui căpăcel de plastic

Persoanele care, din diferite motive, nu-şi pot face vaccinul gripal injectabil se pot proteja de virusurile gripale cu ajutorul unor preparate homeopatice. De altfel, ele pot fi folosite şi de cei care s-au vaccinat, ca adjuvant în perioada de convalescenţă.

În sezonul rece, atunci când virusurile gripale încep să dea năvală, în scop preventiv sau chiar şi atunci când deja te confrunţi cu primele semne de boală, poţi apela cu încredere la produsul homeopatic Anas Barbariae, care conţine un diplococ (un microb inofensiv), ce poartă denumirea ştiinţifică de oscillocoque.

Studiile arată că astfel de preparate susţin mecanismele sistemului imunitar, dar au o intervenţie mai blândă. De aceea, terapeuţii le recomandă cu precădere copiilor, dar şi persoanelor trecute de 50 de ani, care suferă de boli de inimă, de plămâni sau de rinichi, diabeticilor, persoanelor cu sistemul inunitar compromis sau celor cu anemie.

Nu protejează 100%

Spre deosebire de vaccinul gripal, preparatele homeopatice antigripale se administrează oral, cel mai adesea sub formă de granule. Deşi unii pot avea rezerve în privinţa acestui mod de administrare, microbiologii au demonstrat că preparatele antigripale administrate în acest mod sunt la fel eficiente precum cele injectate. Aceste preparate pot fi procurate din farmacii şi se administrează în doze repetate, câte două-trei săptămâni, mai ales în perioada în care riscul de îmbolnăvire este cel mai crescut.

Totuşi, ţine cont de faptul că nici aceste preparate nu oferă o protecţie de 100% împotriva virusurilor gripale, ci ajută la evitarea complicaţiilor care, în cazul copiilor, al persoanelor cu afecţiuni cronice şi al vârstinicilor, pot fi fatale.
Mai puţine reacţii adverse

Potrivit specialiştilor, preparatele antigripale homeopatice acţionează prin creşterea numărului de anticorpi (imunoglobuline), protejându-ne în acest fel de infecţii. Iar toate acestea fără a perturba mecanismele sistemului imunitar. De asemenea, un alt avantaj conferit de preparatele antigripale homeopatice, pe lângă faptul că sunt uşor de administrat, este că nu au în compoziţie substanţe cu potenţial alergic ridicat.

Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele sensibile, cu predispoziţie alergică şi pentru cele care suferă de afecţiuni respiratorii sau ORL cronice, inclusiv pentru cele care suferă de astm. De altfel, aceste persoane se încadrează în grupa de risc a celor cărora imunizarea gripală le este recomandată în fiecare an. Iar unele persoane din această categorie nu pot face vaccinul injectabil deoarece conţine proteine din ou, ceea ce poate duce la declanşarea unor reacţii alergice. Şi în ceea ce priveşte reacţiile ce pot apărea imediat după vaccinare, cum ar fi stări febrile sau dureri de cap, acestea pot fi „îmblânzite" prin administrarea de preparate antigripale homeopatice. Mai mult decât atât, ele pot fi administrate şi după ce infecţia s-a produs şi au apărut simptomele.

Consultă terapeutul înainte de administrare!

Chiar dacă este o metodă de imunizare care implică mai puţin disconfort decât cea clasică, injectabilă, nici preparatele homeopatice nu trebuie luate fără a consulta în prealabil un medic homeopat. Aceasta deoarece terapeutul este cel care trebuie să stabilească dozajul şi perioada de tratament. În plus, preparatele antigripale homeopatice nu se administrează concomitent cu vaccinul clasic, injectabil, deoarece pot apărea probleme.

Ce alte preparate sunt indicate

În cazul în care ai contractat virusul gripal, poţi recurge şi la alte medicamente homeopatice. Nu te aştepta totuşi ca simptomele gripei să dispară imediat. Acestea se vor manifesta cu o intensitate net scăzută şi riscul de apariţie a complicaţiilor este mult mai mic. Cel mai adesea, într-o astfel de situaţie, medicul homeopat recomandă remedii precum Gelsemium şi Bryonia. Astfel, chiar dacă există numeroase medicamente homeopatice care ajută la tratarea gripei, acestea două pot fi indicate în majoritatea cazurilor.

Specialistul nostru

Dr. Adrian Dumitrescu
vicepreşedinte Societatea Română de Homeopatie

Preparatele homeopatice au eficienţă împotriva simptomelor provocate de infecţia gripală. Unul dintre principiile de bază ale homeopatiei este acela potrivit căruia substanţa care în doze materiale provoacă la omul sănătos anumite simptome le vindecă la pacientul care prezintă acele simptome dacă este administrată în doze infinitezimale. Prin urmare, un preparat homeopatic care conţine un virus gripal va fi eficient împotriva simptomelor provocate de acel virus, dar şi împotriva simptomelor comune provocate de alte virusuri şi chiar de bacterii care dau simptome asemănătoare cu cele date de virusul de la care s-a pornit. Un dezavantaj ar fi că simptomatologia nu ţine numai de virus, ci şi de organism, de cât de puternic este sistemul imunitar. Prin urmare, ar trebui să se recurgă şi la medicamente homeopatice constituţionale pentru a combate eficient episoadele acute.

Optim

Toamna este cel mai bun moment să începi administrarea vaccinului gripal homeopatic.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite