Libido scăzut? Aşa te poate ajuta natura!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza vieţii stresante, pierderea dorinţei sexuale a devenit o problemă frecvent întâlnită. Dacă tu sau partenerul tău vă aflaţi în această situaţie, natura vă pune la dispoziţie o serie de remedii cu ajutorul cărora vă puteţi recăpăta libidoul.

În cazul femeilor, creşterea nivelului de cortizol din sânge (hormon al stresului) determină o scădere a concentraţiei de estrogen, hormon specific feminin care, printre altele, amplifică dorinţa sexuală. La bărbaţi, în schimb, stresul poate determina o scădere a dorinţei sexuale însă numai pe termen scurt, atenţionează medicii de la Clinica Mayo. Prin urmare, dacă problema persistă mai multe săptămâni la rând, se recomandă ajutor de specialitate pentru identificarea cauzelor reale (de exemplu, prezenţa unei boli cronice). Înainte de a apela la orice remediu de stimulare a dorinţei sexuale, se recomandă combaterea factorilor stresanţi.

În ceea ce priveşte îmbunătăţirea libidoului, se recomandă remedii care ajută la echilibrarea balanţei hormonale şi la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine de la nivel genital.

Damiana, aliata bărbaţilor

Mai puţin cunoscută la noi, damiana este o plantă care se utilizează de mult timp ca stimulent al libidoului îndeosebi la bărbaţi. Aceasta deoarece îmbunătăţeşte în scurt timp erecţia, prin stimularea sistemului nervos. Doza se va stabili împreună cu medicul fitoterapeut, deoarece, administrată în doze mari, damiana poate duce la iritarea vezicii urinare.

Ghimbir, sub formă de ceai

Datorită uleiurilor cu efecte afrodiziace din compoziţia sa, ghimbirul este un remediu frecvent recomandat pentru stimularea dorinţei sexuale. Rădăcina de ghimbir se taie în felii subţiri şi se acoperă cu apă fierbinte. După zece minute, amestecul se strecoară şi se bea îndulcit cu miere.

De asemenea, ghimbirul se poate folosi şi sub formă de condiment alimentar.

Rozmarinul stimulează puternic dorinţa sexuală

În cazul persoanelor care au probleme cu liboul, rozmarinul poate face minuni, afirmă fitoterapeuţii. Datorită substanţelor din compoziţia sa, rozmarinul îmbunătăţeşte circulaţia sangvină de la nivelul organelor sexuale. Planta se foloseşte sub formă de macerat, care se prepară din 20 de grame de frunze uscate, care se adaugă într-un litru de alcool de 70 de grade. După şapte zile, maceratul se strecoară. Se ia câte o linguriţă din macerat de rozmarin, timp de 15 zile pe lună.

Ginseng, numai cu acordul fitoterapeutului

O altă plantă renumită pentru proprietăţile de stimulare a dorinţei sexuale este ginsengul. Deoarece conţine substanţe care stimulează puternic secreţia de hormoni masculini, această plantă nu se recomandă femeilor. În schimb, femeile pot folosi ginseng siberian, cunoscut şi sub numele de ginsengul femeilor. Ginsengul se administrează numai la recomandarea specialistului. Este bine de ştiut că în România creşte o plantă, numită Angelica, care are proprietăţi asemănătoare ginsengului. Utilizarea ei ca afrodiziac se face tot cu acordul fitoterapeutului.

Citiţi şi:
Viaţa sexuală, un barometru al stării de bine

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite