Lungimea inelarului trădează libidoul bărbaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile pot afla cât de viril este un bărbat analizând lungimea degetelor sale, susţin cercetătorii de la Universitatea „Florida”. Dacă inelarul este mai lung decât arătătorul, înseamnă că bărbatul este pasional.

Nu este pentru prima dată când specialiştii au făcut o asociere între lungimea degetelor şi libido, însă cercetătorii americani au descoperit acum o explicaţie medicală pentru aceasta. Ei susţin că lungimea celui de-al patrulea deget de la mână este determinată de hormonii sexuali testosteron şi estrogen în viaţa intrauterină, inelarul deţinând receptori pentru aceşti hormoni. Cu cât fătul este expus unui nivel mai mare de testosteron (hormon sexual masculin), cu atât inelarul va fi mai lung şi libidoul mai crescut, au observat specialiştii în urma unui studiu efectuat pe şoareci de laborator. Cei care au fost expuşi unui nivel mare de estrogen (hormon feminin) în viaţa intrauterină au dobândit trăsături feminine.


Indiciu pentru unele forme de cancer


Descoperirea ar putea fi utilă nu doar pentru a intui virilitatea, ci şi pentru a estima riscul unor boli influenţate de hormonii sexuali, aşa cum sunt cancerul de prostată şi cel de sân. Principalul factor de risc în apariţia tumorilor prostatei îl reprezintă nivelul crescut de testosteron, iar cancerul de sân a fost asociat cu expunerea îndelungată la estrogen.


Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite