Cum îi vorbești copilului despre sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi tineri devin foarte interesaţi să discute cu părinţii lor despre sex.
Tot mai mulţi tineri devin foarte interesaţi să discute cu părinţii lor despre sex.

Părinţii de astăzi s-au obişnuit ca tinerii să vină acasă târziu, cu pretextul că au stat mai mult la şcoală sau la facultate (a se citi: în oraş, la întâlnire) sau la muncă (a se citi: petrecere). În plus, tot mai mulţi tineri devin foarte interesaţi să discute cu părinţii lor despre sex.

În ceea ce priveşte fumatul sau consumul de alcool în prezenţa părinţilor, lucrurile sunt împărţite. Unii tineri privesc cu normalitate şi chiar consideră necesare „berea băută cu tatăl meu, ca între bărbaţi" sau „cafeaua şi ţigara savurate alături de mama, la o bârfă mică". Alţii consideră că aceste gesturi practicate în faţa părinţilor denotă lipsă de respect faţă de aceştia.

Psihologul Veena Chakravarthy este de părere că părinţii de astăzi au devenit mult mai permisivi: „Cei mai mulţi înţeleg presiunea cauzată de integrarea într-un grup sau eforturile tinerilor pentru a avea perfomanţe".

Cu toate acestea, situaţia este jenantă de ambele părţi, iar acest lucru este recunoscut atât de tineri, cât şi de adulţi.

Citeşte articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citeşte şi:
Greşeli frecvente în dormitor

5 paşi să-ţi reiei viaţa sexuală după naştere

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite