Vrei să rămâi însărcinată? Iată de ce să ţii cont!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sănătatea copilului se clădeşte cu luni bune înainte de sarcină. Cu un an înainte, renunţă la fumat. Cu şase luni - ar trebui să-ţi faci un control general.

În topul lucrurilor pe care le ai de făcut în pregătirea sarcinii, este renunţarea la fumat, cad de acord ginecologii. Din cauză că funcţia ovariană se deteriorează mai repede în cazul lor, fumătoarele pot rămâne mai greu însărcinate decât femeile care nu fumează.

Citește și:
Iată cum eviţi naşterea prematură!

Cum se tratează durerea de cap în sarcină

Mai exact, tutunul scade fertilitatea cu 10-40%! În plus, sarcinile întrerupte în evoluţie sunt mai frecvente în rândul celor care fumează, arată statisticile.

Profesorul Nick Macklon, de la Departamentul de Obstetrică-Ginecologie, Universitatea din Southampton (Anglia), a cercetat impactul fumatului asupra greutăţii copilului la naştere.

Din date adunate timp de 8 ani de la aproape 50.000 de femei însărcinate, specialistul a ajuns la concluzia că femeile care renunţă la fumat cu până la un an înainte de concepere au copii cu o greu­tate mai mare, apropiată de cea normală. Greutatea copilului la naştere scade cu cât mămica întârzie să renunţe la fumat.

Află în continuare de ce alte lucruri trebuie să ții cont pentru a rămâne însărcinată, pe clicksănătate.ro.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite