Eşti însărcinată? Iată ce să eviţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fătul poate fi afectat nu numai de alimentaţia mamei, ci şi de stilul de viaţă, de unele medicamente şi investigaţii medicale.
Fătul poate fi afectat nu numai de alimentaţia mamei, ci şi de stilul de viaţă, de unele medicamente şi investigaţii medicale.

Prima ta grijă după ce testul de sarcină a ieşit pozitiv este sănătatea micuţului? Ei bine, chiar tu poţi influenţa în mare măsură acest lucru. Sfaturile noastre te pot ajuta.

În cele nouă luni de sarcină, cu siguranţă vei primi tot felul de poveţe de la familie şi de la cunoştinţe despre ceea ce este bine sau nu să faci acum. Noi îţi propunem să ţii cont de recomandările medicilor atunci când este vorba despre ceea ce trebuie să eviţi în această perioadă.

Citeşte şi:
Iată cum eviţi naşterea prematură!

Trucuri simple contra greţurilor matinale

Este dovedit că fătul poate fi afectat nu numai de alimentaţia mamei, ci şi de stilul de viaţă, de unele medicamente şi investigaţii medicale. Pentru că în primul trimestru de sarcină se formează organele importante ale fătului, mai ales în acest interval este foarte important să fii prevăzătoare, pentru ca niciun factor extern să nu-l afecteze pe copil.

Un „nu" hotărât fumatului şi alcoolului!

Dacă aveai obiceiul să fumezi, este absolut necesar să renunţi la acesta. Ţigările conţin peste 4.000 de chimicale care traversează placenta. Nicotina afectează dezvoltarea căilor respiratorii ale fătului, iar din cauza reducerii aportului de oxigen (dată de monoxidul de carbon), copilul poate avea greutate mică la naştere.

Află în continuare cum poţi avea grijă de sănătatea celui mic, pe clicksănătate.ro.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite