Cum îl faci pe copil să îndrăgească lectura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină eră a Internetului, lectura devine din ce în ce mai mult o preocupare pe cale de dispariţie. Haide să descoperim cum le trezim copiilor noştri bucuria de a deschide o carte.

Cititul îi deschide copilului noi orizonturi, îl ajută să exprime şi să redea mai bine informaţii, să exploreze noi lumi, îi stimulează curiozitatea. În plus, un copil pasionat de lectură poate avea rezultate mai bune la şcoală. Poveştile îi dau încredere în sine, copilul identificându-şi sentimentele şi trăirile cu cele ale eroilor preferaţi. Finalurile fericite îi întăresc valorile morale.

Transmite-i pasiunea de a citi

Lectura joacă un rol important în conturarea personalităţii unui copil, ajutându-l să se dezvolte cognitiv şi emoţional şi mărindu-i capacitatea de concentrare. Celor mai mulţi copii nu le plac lucrurile impuse, obligatorii. Stă în înţelepciunea noastră să găsim metode prin care micuţul să considere lectura o pasiune, un hobby, un lucru pe care îl face din proprie iniţiativă.

Uneori, copilul poate deprinde de la părinţi "îndeletnicirea" lecturii. Cultivaţi-i de mic pasiunea pentru poveşti; este dificil să îi impunem mai târziu această preocupare, pentru că micuţul va considera lectura o corvoadă. Sunt şi părinţi care ei înşişi nu văd rostul lecturii, atâta vreme cât există DVD-uri cu Cenuşăreasa, Alba-ca-Zăpada sau Scufiţa Roşie. Alţi părinţi sunt bucuroşi să îşi ştie copilul în faţa calculatorului sau televizorului, pentru că aşa au şi ei puţin timp liber.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
«Lenea» copilului, semn de tulburare de învăţare

Atenţie la copiii care au probleme cu scrisul!

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite