Ce ne împinge spre infidelitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infidelitatea, oricât de frecventă ar fi, nu este o boală.
Infidelitatea, oricât de frecventă ar fi, nu este o boală.

Şi femeile, şi bărbaţii înşală. Cu diferenţele de rigoare, căci infidelitatea masculină este diferită de cea feminină. Cel puţin în felul în care este justificată. Aşadar, să căutăm împreună cauzele, iar dacă nu ne descurcăm până la capăt, ne ajută psihologii.

Se pare că bărbaţii sunt mai infideli decât femeile. Studiile afirmă acest lucru, dar mulţi psihologi spun că dimensiunile fenomenului sunt mult mai mari şi că e greu de văzut de partea cui se înclină balanţa în realitate. Răspunsurile nu sunt sincere sau principiile morale sunt interpretate după bunul plac al celui prins în flagrant... delicat. Dar se pune întrebarea: „Dacă acum te poţi despărţi atât de uşor, de ce să fii infidel(ă)?". Psihologi sunt tentaţi să dea un răspuns: „Într-o lume instabilă, care nu mai crede în iubirea absolută, ai tentaţia de a trăi toate oportunităţile".

Motivaţia lui

Din pură atracţie fizică

Cum vede sociologul: A înşira aventurile amoroase fără implicare afectivă este un lucru pur masculin. Adesea, bărbaţii chiar se cred victimele propriilor impulsuri erotice. Şi o altă caracteristică: practicile sexuale îndrăzneţe le concretizează mai uşor cu amanta.

Ce spune psihologul: Cei care se declară dependenţi de sex se debarasează de responsabilitate. Infidelitatea, oricât de frecventă ar fi, nu este o boală. Bărbaţii se apără împotriva dragostei adevărate, care înseamnă să dăruieşti unei singure persoane sentimente, tandreţe, erotism.

Citește articolul integral, pe clickpentrufemei.ro.

Citește și:
Să ne spunem chiar totul?

5 sfaturi pentru a evita certurile în cuplu

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite