Ghid de supravieţuire cu... socrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele în vârstă apreciază în mod special atunci când sunt tratate cu respect.
Persoanele în vârstă apreciază în mod special atunci când sunt tratate cu respect.

A sta sub acelaşi acoperiş cu părinţii unuia dintre voi se poate dovedi o încercare grea. Urmând câteva sfaturi, convieţuirea poate deveni mai plăcută.

Acasă este acolo unde-ţi sunt socrii" - astfel şi-a intitulat un scriitor britanic un articol. El tocmai se mutase cu părinţii soţiei şi povestea greutăţile prin care trecea odată cu această schimbare. Titlul este amuzant doar pentru unii, dar adevărat pentru multe cupluri care sunt nevoite, din diverse motive, să locuiască temporar sau pentru o perioadă mai lungă cu părinţii unuia dintre parteneri. Îţi oferim câteva ponturi testate şi confirmate, pentru a-ţi îmbunătăţi relaţia cu socrii.

Nu te grăbi să-i judeci

Părinţii partenerului tău au calităţi şi defecte, ca toţi ceilalţi. Este bine să-i accepţi aşa cum sunt şi să nu ai mereu în minte idei preconcepute legate de socri: că sunt poame acre, că sunt un coşmar sau că nu te poţi înţelege cu ei.

Discută cu ei, cunoaşte-i cât mai bine, gândeşte pozitiv legat de relaţia voastră şi nu te grăbi să-i etichetezi de la prima neînţelegere. O ieşire la plimbare şi o invitaţie la o petrecere în familie pot întări legăturile şi-i vor face să se simtă acceptaţi.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Când devenim mamă şi tată pentru părinţii noştri

Reguli pentru o comunicare eficientă în afaceri şi relaţii

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite