Pe cine dai «vina» pentru erecţia slabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 200 de medicamente au ca efect secundar scăderea erecţiei.
Peste 200 de medicamente au ca efect secundar scăderea erecţiei.

Subiect tabu sau nu, disfuncţia erectilă poate deveni o problemă serioasă de cuplu. Află din articolul nostru care sunt principalii inamici ai dorinţei sexuale masculine.

Deşi apare mai ales odată cu înaintarea în vârstă, tot mai mulţi tineri sunt afectaţi de scăderea erecţiei. De multe ori, bărbaţii evită să abordeze subiectul şi astfel nu fac decât să se culpabilizeze, deseori, pe nedrept, şi să-şi agraveze angoasele, pentru că tulburările de erecţie scad serios stima de sine.

Orice bărbat cu astfel de probleme ar trebui să consulte un sexolog sau un medic urolog, pentru că, indiferent dacă este vorba despre cauze psihologice sau medicale, disfuncţia erectilă poate beneficia de diverse tratamente.

Disfuncţia erectilă, semn al aterosclerozei

Deşi nu par a avea legătură, aceste două probleme sunt în strânsă relaţie din punct de vedere medical. Ateroscleroza reprezintă îngustarea vaselor de sânge din cauza depunerilor de grăsimi pe pereţii vasculari, îngreunând vascularizaţia normală la nivelul penisului şi împiedicând astfel erecţia.

Tulburările de erecţie ar putea fi un prim semn al aterosclerozei precoce, care, în timp duce la complicaţii precum infarctul. Au un risc mai mare de ateroscleroză bărbaţii cu un nivel crescut al lipidelor în sânge şi cei care fumează. De asemenea, diabetul zaharat afectează fluxul sangvin, la fel ca şi impulsul nervos, necesare pentru o bună erecţie.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Stresul alungă pofta de sex

4 cauze care duc la scăderea apetitului sexual

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite