Cum îl pregăteşti pe copil de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este bine ca înainte de începerea şcolii să îl duci pe copil la un control medical!
Este bine ca înainte de începerea şcolii să îl duci pe copil la un control medical!

În curând se termină vacanţa, iar puştiul tău trebuie să-şi pună jucăriile în cui şi să se pregătească pentru şcoală. Un episod important din viaţa ta, dar mai ales din viaţa lui. Iată câteva sfaturi de urmat!

Cu toţii am fost „boboci" şi ne-am mândrit că am ajuns în clasa I. Îşi mai aduce cineva aminte prin ce „frământări" am trecut odată cu trecerea de la jucării la cărţi? Şi ce emoţii am avut când i-am cunoscut pe colegi şi pe doamna învăţătoare? Tot cam prin acest stres trece şi puştiul tău! Ca părinte, îl poţi ajuta să înceapă cu dreptul, iar şcoala să fie un loc unde învaţă lucruri noi şi-şi face prieteni.

Vorbeşte-i din timp!

Este bine să îi explici din timp copilului ce înseamnă să meargă la şcoală şi pune accent pe aspectele plăcute: acolo îşi va face noi prieteni şi va învăţa multe lucruri interesante. În niciun caz, nu asocia şcoala cu pedepsele („Lasă că mergi tu la şcoală, nu vei mai avea voie să faci asta")!

Dacă locul unde este şcoala îi e necunoscut, faceţi împreună câteva vizite înainte de prima zi de şcoală. Puştiul tău se va familiariza cu drumul şi cu clădirea şi nu se va simţi singur când vei pleca de lângă el. Cum şcoala îi va impune un alt program, obişnuieşte-l din timp să se culce mai devreme, pentru ca trezitul să nu i se pară o corvoadă.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
De ce mint copiii?

Află cât de important este magneziul pentru copii!

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite