Programul prelungit la grădiniţă este riscant pentru inima copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădiniţa cu program prelungit creşte nivelul de stres al copiilor
Grădiniţa cu program prelungit creşte nivelul de stres al copiilor

Copiii care merg la grădiniţe cu program prelungit ajung adulţi cu predispoziţie la boli de inimă fiindcă sunt expuşi la un nivel ridicat de stres, avertizează cercetători britanici citaţi de publicaţia DailyMail.

Cercetătorii spun că dezvoltarea copiilor poate fi afectată şi în privinţa altor aspecte. De exemplu, creierul copiilor care stau mai mult la grădiniţă decât cu părinţii se dezvoltă mai greu, iar din punct de vedere relaţional, aceşti copii au mai multe probleme de socializare comparativ cu cei care petrec majoritea timpului în familie. Potrivit medicului Aric Sigman de la „Societatea Regală de Medicină" din Marea Britanie, programul prelungit la grădiniţă implică expunerea copiilor la un nivel ridicat de stres, fapt care poate determina scăderea imunităţii. În acest fel se explică şi îmbolnăvirile frecvente la aceşti copii, precum şi riscul lor crescut de afecţiuni ale inimii în viaţa de adult.

Părerile sunt împărţite

Pe de altă parte, există şi cercedtători care susţin că prezenţa hormonului de stres, cortizolul, în cantităţi mai mari la copiii care stau la grădinţe cu program prelungit este dată de faptul că aceştia petrec mai mult timp la joacă. „Cortizolul poate fi crescut nu doar din caza stresului ci şi a activităţii fizice intense", afirmă pediatrul Dorothy Bishop, profesor la catedra de dezvoltare neuropsihologică de la Universitatea „Oxford" din Marea Britanie.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite