Copilul tău este stângaci? Nu-l corecta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii stângaci sunt coordonaţi cu preponderenţă de emisfera dreaptă, asociată cu creativitatea.
Copiii stângaci sunt coordonaţi cu preponderenţă de emisfera dreaptă, asociată cu creativitatea.

Dacă te preocupă faptul că micuţul tău este stângaci, află că nu ai niciun motiv să te îngrijorezi. Medicii te asigură că un copil stângaci este absolut normal!

Mulţi părinţi consideră „stângăcia" copilului o adevărată problemă. Probabil din cauza unor idei preconcepute sau din superstiţie, unii dintre ei îşi obligă copilul stângaci să se „corecteze".

Din păcate, şi educatorii, şi învăţătorii au această tendinţă. Dar a fi stângaci nu este nici defect, nici boală, ceea ce înseamnă că nu necesită tratament.

Totul pleacă de la creier

Coordonarea anumitor părţi ale corpului este dată de emisferele cerebrale. Emisfera stângă ne controlează partea dreaptă a corpului, iar cea dreaptă, partea stângă. Copiii stângaci sunt coordonaţi cu preponderenţă de emisfera dreaptă, asociată cu creativitatea, precum şi cu orientarea în spaţiu.

Cu această caracteristică ne naştem, nu o dobândim. Acest lucru nu afectează dezvoltarea fizică şi psihică a copilului. Dacă te gândeşti că şi Einstein a fost stângaci, cine ştie, poate şi în copilul tău sălăşluieşte un mic geniu...

Citește continuarea articolului, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Atenţie la copiii care au probleme cu scrisul!

Greşeli pe care părinţii trebuie să le evite

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite