Copilul care a învins autismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor a fost diagnosticat cu autism la doi ani.
Tudor a fost diagnosticat cu autism la doi ani.

Pentru Tudor, un băieţel de 6 ani, este o mare realizare că poate fi independent. În urmă cu 4 ani, a fost diagnosticat cu autism. Colega noastră Alina i-a aflat povestea.

Vorbăreţ şi plin de energie, Tudor nu a stat o clipă locului pe toată durata vizitei. M-a invitat în camera lui pentru a-mi arăta jucăriile. „Cum, nu-l ştii pe Buzz, din «Toy Story?», m-a muştruluit copilul. Mi-a mai prezentat câteva zeci de jucării...

Tudor a fost diagnosticat cu autism la doi ani. Timp de patru ani, copilul a urmat o terapie specială pentru o astfel de tulburare neuropsihică, denumită ABA (Applied behavior analysis - Analiză comportamentală aplicată).

«Îl strigam pe nume şi nu reacţiona»

Mama lui Tudor a observat că Tudor nu reacţiona la zgomotele din jur şi nici nu făcea asocierea între lucruri.

"Tudor avea aproape doi ani când soţia mea şi-a dat seama că nu reacţionează nici măcar atunci când îl strigăm pe nume. Părea că nu înţelege ceea ce aude şi nu îi puteam capta atenţia în niciun fel. Atunci am hotărât să mergem la medic pentru a afla despre ce este vorba: fie o întârziere de limbaj, fie o problemă mai serioasă", ne-a povestit Cosmin, tatăl lui Tudor.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Când îl duci prima dată la oftalmolog

Când are nevoie de logoped

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite