Află cum poţi să pierzi în greutate fără să te abţii de la mâncarea preferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În farmacii, există un tip special de suplimente alimentare pe bază de fibre care împiedică organismul să asimileze toate caloriile.

Reţeta ideală pentru a slăbi constă într-o dietă bazată  pe cât mai fructe şi legume şi minimum 30 de minute de activitate fizică zilnic. Pe termen lung, o astfel de dietă poate deveni obositoare şi chiar compromite rezultatele obţinute.

De aceea, dacă ocazional mănânci friptură de porc ori cartofi prăjiţi, de exemplu, există un supliment alimentar pe care îl poţi lua imediat după masă, deoarece are capacitatea de a îngloba până la 27% din grăsimile din stomac.

“Suplimentul conţine litramină, o substanţă unică pe bază de fibre vegetale şi îmbogăţită cu vitaminele solubile în grăsimi A, D şi E. În primă fază, se înglobează grăsimile, iar în cea de-a doua fază, vitaminele liposolubile sunt eliberate în organism pentru a asigura o absorbţie optimă a vitaminelor”, explică prof. dr. Doina Miere, farmacist şi cadru didactic la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.

2/3 din carbohidraţi sunt eliminaţi

Carbohidraţii “răi” precum cartofii, pastele, dulciurile şi orezul favorizează un exces de glucoză în sânge care este depozitată sub formă de grăsimi. Pentru a reduce numărul caloriile absorbite din carbohidraţii ingeraţi, se poate folosi suplimentul alimentar pe bază de phaselite, un complex glicoproteic extras dintr-o sursă vegetală.

Această substanţă diminuează activitatea enzimei alfa-amilaza implicată în procesul de digestie al carbohidraţilor.

“Prin acest proces, 2/3 din caloriile provenite din zaharuri lente sunt blocate şi eliminate din organism”, conchide Doina Miere. Suplimentul se administrează cu o jumătate de oră înainte de masă.

Citeşte şi:

Plecaţi în concediu? Lăsaţi răul de mişcare acasă!

Nopţile nedormite ne schimbă obiceiurile alimentare

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite