Rata deceselor, cu 10% mai mare în weekenduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalele asigură linie de gardă non-stop pentru majoritatea specialităţilor medicale
Spitalele asigură linie de gardă non-stop pentru majoritatea specialităţilor medicale

Se întâmplă în Marea Britanie: la sfârşit de săptămână, spitalele se bazează mai degrabă pe medicii juniori şi pe asistente pentru a  trata cazuri grave.

Rata mortalităţii înregistrată în secţiile de Urgenţă din spitalele britanice este cu 20% mai mare sâmbăta şi duminica faţă de zilele din cursul săptămânii, arată o analiză publicată în The Daily Telegraph. Statistica britanicilor ia în calcul decesele survenite în spital, dar şi cele apărute în 30 de zile de la externare. În plus, pacienţii vârstnici internaţi cu fracturi de şold aşteaptă mai mult intervenţia chirurgicală în aceste zile.

Există mai multe cauze

Raportul indică o creştere a numărului de decese la sfârşit de săptămână şi seara pe fondul unei insuficienţe a serviciilor medicale în aceste intervale de timp: teste diagnostice mai puţin consistente şi lipsa unor specialişti consultanţi.

Pe de altă parte, raportul nu menţionează şi numărul de cazuri care se prezintă la medic în aceste zile şi gravitatea lor. Specialiştii recomandă bolnavilor cronic, dar şi persoanelor sănătoase, să nu facă excese în zilele libere.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite