Primele celule stem umane obţinute prin clonare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Celulele stem obţinute prin clonare deschid noi orizonturi în ceea ce priveşte clonarea umană
Celulele stem obţinute prin clonare deschid noi orizonturi în ceea ce priveşte clonarea umană

Cercetătorii din cadrul Laboratorului Fundaţiei pentru Celule Stem din New York au folosit cu succes o tehnică de clonare pentru a genera celule stem.

Oamenii de ştiinţă au folosit celule umane adulte pe care le-au clonat în vederea obţinerii celulelor stem. Această descoperire este o realizare în două mari arii de cercetare medicală. În primul rând, este un progres în ceea ce priveşte realizarea unui tratament personalizat pe bază de celule stem clonate de la individul bolnav în boli cronice cum este diabetul, dar şi în caz de afecţiuni ale coloanei vertebrale. În al doilea rând, reuşita americanilor este un pas înainte înspre clonarea umană, anunţă specialiştii.

Tehnica i-a dat naştere oiţei Dolly

Echipa cercetătorului Dieter Egli a utilizat aceeaşi tehnică de clonare utilizată în 1996 pentru a-i da naştere oiţei Dolly. Este vorba despre transfer nuclear al celulei somatice, care constă în înlocuirea materialului genetic al unui ovul cu cel al unei celule mature, cum ar o celulă a pielii. Ovulul este apoi stimulat să se dividă şi, dacă se dezvoltă complet, produce o clonă identică din punct de vedere genetic cu celula matură. Tehnica a mai fost utilizată, din 1996 până în prezent, pentru clonarea pisicilor, câinilor, şoarecilor şi altor animale utilizate, în general, pentru teste de laborator.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite