Topul celor mai sănătoase deserturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atenţie la produsele preparate cu multă făină!
Atenţie la produsele preparate cu multă făină!

Mulţi oameni cred că e musai să se abţină de la desert atunci când vor să slăbească sau dacă vor doar să se menţină în formă. Şi tu te înscrii în această categorie? Ei bine, să ştii că te poţi bucura de câteva deserturi pe cât de delicioase, pe atât de sănătoase, care nu se vor depune niciun gram.

De ce sunt aceste deserturi sănătoase? Pentru că sunt reţete bazate foarte mult pe fructe, care presupun folosirea zaharinei sau a mierii, în loc de zahăr, a aluaturilor pentru prăjituri făcute în casă (cele din comerţ conţin zahăr şi E-uri) şi a iaurturilor naturale, degresate, în combinaţie cu fructe. Le poţi consuma la prânz, după masa principală sau seara, ca o mică gustare.

Combinaţii delicioase cu fructe

Clasica salată de fructe este un desert sănătos, la care poţi apela oricând. Alege câteva fructe de sezon (o portocală, o mandarină, un kiwi, un grepfrut), taie-le mărunt într-un bol şi pune pe deasupra mieji de seminţe, alune sau nuci. Mai poţi face o reţetă rapidă, din patru portocale, o esenţă de vanilie, o linguriţă de scorţişoară, o lingură de miere sau de zaharină şi 400 g de iaurt natural degresat astfel:

- Curăţă şi taie portocalele în bucăţele pe o farfurie.

- Pune peste ele esenţa de vanilie, scorţişoara şi mierea.

- Amestecă totul şi dă la frigider pentru câteva ore.

- După ce scoţi desertul, lasă-l să stea la temperatura camerei timp de 30 de minute, apoi serveşte-l, cu iaurt natural.

Află care sunt celelalte deserturi pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite