Cu un pas mai aproape de elixirul tinereţii? Celulele stem au prelungit viaţa şoarecilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoarecii programaţi genetic să dezvolte progeria, o boală care îmbătrâneşte prematur organismul, şi-au triplat durata vieţii după ce au fost injectaţi cu celule stem precursoare prelevate din muşchii şoarecilor tineri şi sănătoşi.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Institutul de Cancer al Universităţii din Pittsburg. Ei au observat că ţesutul muscular recoltat de la şoriceii bolnavi prezintă celule stem în număr mai mic şi mai puţin active decât cel sănătos. Tratamentul a fost injectat intraabdominal şi a dus la regenerarea musculaturii afectate de boală: vase noi de sânge au fost observate în muşchi, dar şi în creier.

În mod normal, şoriceii bolnavi ar fi trăit între 21 şi 28 de zile, însă, după tratament, unii au trăi şi peste 66 de zile. În plus, au avut o stare de sănătate mai bună. Deşi regenerat, ţesutul lor muscular nu a prezentat niciuna dintre celulele stem administrate, ceea ce-i face pe cercetători să creadă că celulele nu au migrat din abdomen, ci au acţionat prin eliberarea unor factori de creştere. Cercetările continuă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite