Carne roşie, cel mult trei porţii în 7 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creşte riscul de cancer şi determină apariţia bolilor de inimă
Creşte riscul de cancer şi determină apariţia bolilor de inimă

Dacă vrem să fim sănătoşi şi să trăim mult, atunci trebuie să reducem pe cât posibil consumul de carne roşie, spun ultimele cercetări. Iată ce spun specialiştii site-ului webMD.com despre riscurile apariţiei unor afecţiuni, dar şi despre rolul pe care îl are carnea roşie în alimentaţie.

Creşte riscul de cancer şi determină apariţia bolilor de inimă?

Referitor la afecţiunile cardiace, răspunsul este foarte clar. Carnea roşie (porc, vită, oaie, miel) conţine multe grăsimi nesaturate, care ridică nivelul de colesterol din sânge. Prin urmare, creşte riscul apariţiei bolilor de inimă. Când vine vorba de cancer, răspunsul este încă pus sub semnul întrebării. Se pare însă că un consum ridicat de carne roşie poate duce la apariţia cancerului colorectal.

Ce beneficii nutriţionale are carnea roşie?

Este bogată în fier, mineral care nu trebuie să lipsească din organism, mai ales în perioada adolescenţei. Carnea roşie mai conţine vitamina B12 şi zinc, care ajută la întărirea sistemului imunitar, dar şi proteine, care ajută oasele şi muşchii.

Carnea de porc este o carne roşie sau albă?

Este o carne roşie, spun specialiştii. Există o proteină în carne care ajută la păstrarea oxigenului din muşchi, aceasta fiind cea care dă „culoarea" cărnii. Pentru că această proteină se găseşte din belşug în carnea de porc, aceasta din urmă a fost catalogată drept carne roşie.

AFLĂ MAI MULTE DETALII DESPRE CONSUMUL "SĂNĂTOS" DE CARNE ROŞIE

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite