Brânduşa de toamnă vindecă tumorile solide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extractul obţinut din brânduşa de toamnă ar putea deveni noua armă anticancer, fără a pune în pericol restul organismului, anunţă specialiştii britanici de la Universitatea din Bradford.

Ei au injectat această substanţă şoarecilor de laborator şi au observat o reducere la jumătate a tumorilor de sân, de prostată, de plămâni şi de intestin subţire.
Din brânduşa de toamnă se extrage un alcaloid numit colchicină, cu proprietăţi anticancerigene. Totuşi, substanţa era considerată toxică pentru restul organismului. Specialiştii britanici au adăugat o „coadă“ chimică acestui alcaloid, care îl menţine inactiv până în momentul în care ajunge la formaţiunea canceroasă. La sediul tumorii, o enzimă eliberată de celulele canceroase taie această coadă, iar substanţa rămasă distruge vasele care alimentează tumoarea, lipsind-o astfel de oxigen şi de nutrienţi.

Deocamdată, bomba inteligentă a fost testată doar pe şoarecii de laborator, iar primele teste pe oemani sunt pregătite să înceapă în 18 luni. Dacă au succes, medicamentul ar putea fi pe piaţă în şase-şapte ani.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite