Cancerul, cu 20% mai frecvent astăzi decât acum un deceniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apariţia celulelor tumorale în organism este favorizată de alimentaţia modernă, dezechilibrată
Apariţia celulelor tumorale în organism este favorizată de alimentaţia modernă, dezechilibrată

Numărul de cazuri noi de cancer înregistrate la nivel global a crescut cu o cincime în ultimul deceniu, semnalează o statistică realizată de Fundaţia Mondială pentru Cercetarea Cancerului.

12 milioane de cazuri noi de cancer se înregistrează anual în lume. Specialiştii Fundaţiei Mondiale pentru Cercetarea Cancerului (WCRF), cei care au realizat statistica, sunt de părere că maladia va deveni mai frecventă de atât în următorul deceniu. Ei susţin că 2,8 milioane dintre aceste cazuri sunt consecinţa dietei dezechilibrate, lipsei exerciţiilor fizice şi obezităţii. Ele ar putea fi prevenite prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos.


Urbanizarea este principala cauză


Potrivit profesorului Martin Wiseman, consultant medical pentru WCRF, creşterea frecvenţei aceste maladii la nivel mondial este, pe de o parte, consecinţa îmbătrânirii populaţiei, iar pe de alta, o urmare a modificării stilului de viaţă. „Pe măsură ce procesul de urbanizare s-a extins în tot mai multe ţări, populaţia a devenit mai predispusă la bolile vestice. Este vorba nu numai de cancer, ci şi de bolile coronariene, de diabet, obezitate şi de afecţiunile pulmonare. Mulţi oameni nu cunosc încă faptul că alcoolul şi obezitatea influenţează riscul de cancer, iar de la reclamele televizate şi până la costurile alimentelor, societatea noastră descurajează oamenii să adopte obiceiuri sănătoase”, a declarat specialistul pentru BBC.



Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite