O nouă campanie de donare de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii sunt chemaţi să doneze sânge, sâmbătă, 30 decembrie, în incinta Spitalului CF2, Bd. Mărăști nr. 63, sector 1, în cadrul campaniei naţionale de donare de sânge „Întinde o mână de ajutor", între orele 7 şi 14.00.

Cine poate dona sânge

Orice persoană care doreşte să ajute, cu vârsta între 18 și 62 ani, cu o greutate peste 50 de kilograme, tensiunea arterială între 10 şi 20 mmHg, dacă este sănătoasă şi nu suferă de afecțiuni dermatologice, ulcer, hepatită sau alte boli transmisibile, poate dona sânge. Nu este permisă donarea de sânge de către persoane care au mai donat în ultimele 70 zile sau de către femeile însărcinate, care alăptează sau cele care au născut cu mai puţin de 18 luni în urmă.

Recomandări înainte de donarea de sânge

Deşi donarea de sânge nu presupune un efort special din partea organismului donatorului, este recomandat ca donatorul să se odihnească, să aibă o alimentaţie uşoară bogată în fier (carne roşie, peşte, ficat, fasole, cereale) dar săracă în grăsimi şi glucide, să se hidrateze foarte bine, evitând însă consumul de cafea, ceai, alcool. Este important ca să fie evitate lipidele sau grăsimile deoarece acestea pot afecta testele pentru infecţii făcute asupra sângelui donat, dacă acestea au fost consumate cu câteva ore înainte de donare.
Campania „Întinde o mână de ajutor" este susţinută de

Centrul Medical Medsana şi de Asociaţia BGS pentru Situaţii de Dezastre şi Calamităţi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite