Ce indicii ne dau pielea, buzele şi ochii despre starea de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă buzele sunt lăsate, înseamnă că ai o digestie lentă, iar dacă globul ocular are o nuanţă gălbuie, este posibil să suferi de o afecţiune hepatică. Află ce alte semne mai dă corp atunci când suntem bolnavi.

Se recomandă ca o dată pe lună să ne examinăm cu atenţie în oglindă, deoarece corpul ne poate da indicii importante despre starea de sănătate. În „Enciclopedia Artei Îngrijirii şi Tratării Pielii" se face o trecere în revistă a celor mai importante semne.

Pielea

În general, pielea dă indicii despre circulaţia sanguină, despre sistemul nervos şi despre digestie. Nuanţa roşiatică (purpurie) a pielii poate indica una din următoarele stări: febră, circulaţie sanguină deficitară şi afecţiuni ale inimii (în acelaşi timp, mâinile şi picioarele sunt reci). Dacă pielea ta are o nuanţă gălbuie, este bine să verifici starea ficatului, deoarece este semnul unei afecţiuni hepatice (de exemplu, hepatită, ficat gras). Iar dacă eşti palid, înseamnă că ai nevoie de o cură de vitamine şi de minerale care să te energizeze.

Potrivit medicilor chinezi, petele albe de pe faţă sau de pe picioare pot fi provocate de o infecţie internă, iar cele roşii de la nivelul obrajilor de supraîncălzirea organismului.

Dacă tenul este pătat, înseamnă că ai probleme cu digestia. Ba, mai  mult, dacă la nivelul feţei ai senzaţia de „arsură” este posibil să suferi de o maladie a stomacului.

De asemenea, diferitele leziuni care apar la nivelul pielii reprezintă un indiciu important despre starea de sănătate. De exemplu, acneea poate fi semnul unei afecţiuni pulmonare sau renale, atunci când apare pe spate, sau a unei afecţiuni la nivelul inimii, dacă se manifestă pe piep. De asemenea, atunci când leziunile apar în jurul gurii, înseamnă că ar trebui să dai o atenţie deosebită rinichilor şi organelor genitale.

Ridul adânc dintre ochi arată tulburări la nivelul stomacului şi ficatului.

Ochii

În cazul persoanelor care suferă de hepatită sau de o boală a ficatului, globul ocular capătă o nuanţă gălbuie.  De asemenea, persoanele care mijesc des ochii suferă de stres cronic. Iar înnegrirea pielii de sub ochi sau din alte zone poate indica prezenţa unei anemii sau a insuficienţei renale. Cearcănele puternic accentuate sunt acumulări de lichid generate de diferite disfuncţii ale rinichilor, dar mai pot indica şi tulburări la nivel genital.

Buzele

Dacă ambele buze sunt lăsate, este posibil să te confrunţi cu o digestie proastă, însă ele mai pot fi şi semnul unei carenţe de substanţe nutritive din organism. În cazul în care buzele au culoarea roşu-aprins, ar fi bine să-ţi măsori tensiunea arterială, deoarece indică prezenţei unei hipertensiuni. De asemenea, dacă buzele sunt de culoare violet-închis măsoară nivelul grăsimilor din corp, deoarece sunt indiciul unei valori mărite a nivelului colesterolului.

Liniile verticale care apar pe buze (sunt vizibile şi după aplicarea rujului) semnifică prezenţa unor dereglări hormonale. Însă dacă aceste linii sunt vizibile până în 30 de ani, sunt mai degrabă semnul unei afecţiuni la nivelul aparatului genital.

Citeşte şi:

Cum deosebim alergia de intoleranţa alimentară

Rănile pot fi vindecate rapid cu ajutorul unui „aspirator"

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite