Avortul dublează riscul de probleme psihice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testele de sarcină oferă rezultate credibile după a 21-a zi de la eventuala concepţie
Testele de sarcină oferă rezultate credibile după a 21-a zi de la eventuala concepţie

Femeile care trec printr-o întrerupere de sarcină au un risc cu 81% mai mare de a suferi de probleme psihice decât cele care nu sunt nevoite să treacă prin această experienţă.

Mai exact, un avort creşte riscul de nevroză anxioasă cu 34%, de probleme depresive cu 37%, de abuz de alcool cu 110% şi de tentativă de sinucidere cu 155%. Rezultatele aparţin unui studiu american şi au fost publicate recent în Revista Britanică de Psihiatrie, citată de Daily Mail.

Medicii americani conduşi de Priscilla Coleman au analizat 22 de proiecte care implicau 877.000 de femei, dintre care 163.831 au suferit o întrerupere de sarcină. Potrivit specialiştilor, aproximativ unul din zece cazuri de probleme psihice este consecinţa unui avort. Studiul a fost publicat în Marea Britanie pe fondul unor discuţii pro şi contra avort purtate în acest moment în Parlament. „Există de fapt nişte riscuri reale asociate cu avortul, despre care femeile ar trebui informate în cadrul consilierii ce precede întreruperea de sarcină”, menţionează dr. Priscilla Coleman.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite