Tot mai mulţi bărbaţi suferă de anorexie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii anorexici exagerează cu activitatea fizică
Bărbaţii anorexici exagerează cu activitatea fizică

Numai într-un an, numărul bărbaţilor britanici diagnosticaţi cu anorexie a crescut cu 16%, potrivit specialiştilor de la Centrul de Combatere a Tulburărilor de Alimentaţie, citaţi de dailymail.co.uk.

Acest lucru denotă faptul că bărbaţii sunt la fel de preocupaţi ca femeile de aspectul fizic. Iar din dorinţa de a atinge standardele nerealiste de frumuseţe promovate pe toate canalele media, mulţi bărbaţi îşi pun sănătatea în pericol: mănâncă puţin şi fac sport în exces.

Din păcate, aceşti bărbaţi, deşi conştientizează faptul că sunt bolnavi, se simt ruşinaţi să ceară ajutor de specialitate. Iar acest lucru este valabil atât în cazul bărbaţilor anorexici, cât şi a celor care suferă de bulimie.

„Deşi numărul bărbaţilor care cer ajutor de specialitate este mic în comparaţie cu numărul real al celor care au astfel de probleme, trebuie să tragem un semnal de alarmă în acest sens. Şi asta cu atât mai mult cu cât asupra bărbaţilor se pune o presiune mai mare din partea media în ceea ce priveşte obţinerea unui aspect fizic perfect”, explică Mary George, purtător de cuvânt la Centrul de Combatere a Tulburărilor de Alimentaţie.

Cum recunoşti un anorexic

Persoana anorexică refuză să ia masa în familie şi devine nervoasă atunci când i se atrage atenţia asupra aspectului fizic. În general, anorexicul se teme să nu ia în greutate, deşi este subponderal pentru vârsta şi pentru înălţimea sa.

Citeşte şi:
Vezi ce poţi face pentru a-ţi aminti ce ai visat peste noapte

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite