În ce vase e bine să gătim?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei preocupaţi să gătească mâncaruri cât mai sănătoase acordă atenţie materialelor din care sunt făcute vasele de bucătărie.

Specialiştii sunt de părere că aluminiul, inoxul sau teflonul pot fi periculoase pentru sănătate. Mai mult, mâncarea încălzită la cuptorul cu microunde în vase de plastic îşi pierde nutrimenţii şi devine toxică.

Lutul păstrează savoarea mâncărurilor

Vasele de lut sunt sigure şi nu degajă substanţe chimice în mâncare. Mai mult, sunt ideale pentru prepararea hranei micuţilor. Aroma şi gustul mâncărurilor rămân intacte, iar vitaminele nu se pierd.

Când cumperi un vas de lut este bine să le alegi pe cele nelăcuite (mai ales pe interior). De regulă, lacurile şi vopselele decorative conţin subtanţe toxice (plumb). Optează doar pentru cele de calitate superioară, cu certificat care să ateste puritatea lutului.

VEZI AICI CONTINUAREA

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite