Reţete vindecătoare cu rădăcinoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la anemie şi până la bolile cronice, rădăcinoasele pot preveni şi trata numeroase probleme de sănătate. Depozit de vitamine şi de minerale, rădăcinoasele sunt un leac de care este bine să profiţi, mai ales că în această perioadă le găseşti din abundenţă.

Ţelina scade tensiunea

Bogată în minerale (calciu, fier, potasiu, sodiu) şi în vitamine (A, B şi C), ţelina are valori diuretice, fiind un remediu excelent pentru scăderea tensiunii arteriale, precum şi în reumatism, dia­bet şi colici renale.

Citește și:
Aloe vera, planta minune

Leacuri rapide în indigestii

Se folosesc atât rădăcina, cât şi seminţele şi frunzele. Proprie­tăţile antihipertensive sunt puse pe seama unor componenţi ai plantei (ftalide), care relaxează muşchii din jurul arterelor şi care scad nivelul de stres.

Ţelina mai conţine şi compuşi acetilenici, cu efect antitumoral. Se poate consuma ca suc din frunze sau din rădăcină. Se beau un pahar dimineaţa şi unul seara, timp de o lună.

Sucul de ţelină cu o linguriţă de miere este un leac excelent şi contra depresiei, iar infuzia din frunze de ţelină este un bun remediu contra gutei (patru frunze pisate, se fierb în 500 ml apă până scade la jumătate, apoi se filtrează).

Află ce alte rădăcinoase te mențin sănătos, pe clicksănătate.ro.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Banner Adevărul Life
Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite