Slăbeşte după profilul tău hormonal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ai încercat multe diete şi, după câteva săptămâni de înfometare, ai renunţat şi te-ai întors la vechile tale obiceiuri gurmande. Aşa că ai reuşit performanţa să „recâştigi" kilogramele pierdute, ba chiar să pui câteva în plus. Ce e de făcut? Află ce profil hormonal ai ca să ştii ce tipuri de alimente te ajută să obţii silueta dorită.

Emoţiile tale sunt în farfurie... Mănânci pentru că eşti stresată, pentru că te simţi epui­zată sau pentru că nu rezişti în faţa unei prăjituri. Ei bine, află că anumiţi hormoni din organismul tău îţi dictează să mănânci mai multe grăsimi sau dulciuri. Află din cele trei teste care este profilul tău hormonal. Profilul tău este cel la care ai bifat cele mai multe răspunsuri:

Profilul 1 - Carenţă de serotonină

- Dimineaţa, ai nevoie de mai multe cafele ca să te poţi mobiliza.
- Ai des stări de iritare şi lipsă de răbdare.
- După-amiaza, ţi-e poftă mereu de gogoşi, biscuiţi sau de ciocolată.
- Reuşeşti greu să adormi şi te trezeşti des noaptea.
- Din cauza poftei de dulciuri nu poţi ţine nicio dietă.

Dulciurile te fac fericită!

Serotonina este un hormon care-ţi stimulează creierul, dar te şi calmează în situaţiile stresante. Dacă organismul tău nu fabrică destulă serotonină, te enervezi repede şi suferi des de stări de anxietate. De aceea, creierul tău „te îndeamnă" să mănânci dulciuri ca să reechilibreze nivelul de serotonină din organism.

Află ce profil ţi se potriveşte, pe clickpentrufemei.ro

Citeşte şi:
Dulciuri care nu îngraşă

Ce-ţi taie pofta de dulce

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite