Ce efecte binefăcătoare are porumbul?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porumbul modificat genetic creşte riscul de apariţie a cancerului
Porumbul modificat genetic creşte riscul de apariţie a cancerului

Despre preparatele naturiste din porumb se ştie că au o mulţime de calităţi terapeutice. Dar nici porumbul fiert, copt sau sub formă de popcorn nu este mai prejos, el pierzând o mică parte din substanţele importante după tratarea termică.

Studiile au demonstrat că porumbul fiert păstrează peste 63% din vitaminele şi aminoacizii pe care îi conţine. Ba mai mult, principiile sale active cele mai importante chiar îşi sporesc efectul benefic în urma prelucrării termice. Ca urmare, porumbul fiert, copt sau sub formă de popcorn ­este un remediu la fel de bun ca şi preparatele naturiste bazate pe porumb crud.

Leac pentru bolile de inimă

Unii folaţi şi acidul folic din porumb scad acţiunea nefastă a homocisteinei care degradează pereţii vaselor de sânge. Cercetări recente au dovedit că în porumbul tratat termic apar izomeri ai acidului folic care au şi alte efecte benefice asupra vaselor de sânge.  Aceşti compuşi descoperiţi doar cu câţiva ani în urmă pot creşte elasticitatea vaselor de sânge. Este vorba de o acţiune directă asupra celulelor care fabrică elastina, „secretul" elasticităţii ţesuturilor şi a pereţilor arterelor. Ca urmare, vasele de sânge se pot dilata când inima pompează mai mult sânge, realizându-se o mai bună oxigenare şi hrănire ale întregului organism, dar şi scăderea riscului de apariţie a aritmiilor şi a stopului cardiac.

Află ce alte beneficii are consumul de porumb asupra organismului, pe clickpentrufemei.ro.

Citește și:
Fructul Goji previne îmbătrânirea prematură

Alimente de evitat în afecțiunile biliare

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite