Vrei să scapi de celulită? Mizează pe dieta care ţine cont de forma corpului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fructele şi legumele sunt cei mai buni aliaţi în lupta cu celulita
Fructele şi legumele sunt cei mai buni aliaţi în lupta cu celulita

Din cauza numărului mare de celule adipoase, celulita apare îndeosebi la femei. Din fericire, dietă bazată pe cât mai multe fructe, legume şi pe cereale, dar şi practicarea unei activităţi fizice ajută pielea să se menţină fermă.

Celulita este o inflamaţie a ţesutului adipos subcutanat care se află între muşchi şi piele. Din păcate, ţesutul subcutanat nu arde grăsimile în exces şi nici nu elimină apa. Implicit, se declanşează un proces inflamator, iar numărul adipocitelor creşte şi se deformează, iar pielea îşi pierde elasticitatea (în timp, ia aspect de coajă de portocală). Celulita nu afectează doar persoanele supraponderale, ci şi pe cele care nu au probleme cu greutatea.
În cele mai multe cazuri, factorii declanşatori sunt sedentarismul, fumatul, dieta bogată în grăsimi „rele”, stresul şi tulburările hormonale. Însă, un aport important are şi factorul genetic.

Ce alimente se recomandă

Dacă ai celulită, va trebui să adopţi o dietă hipocalorică şi, în acelaşi timp, echilibrată din punct de vedere nutriţional. Ba, mai mult, atunci când îţi stabileşti dieta zilnică, trebuie să ţii cont şi de constituţia corpului.
Femeile care au corpul atletic (umeri laţi, abdomen plat, coapse înguste) ar trebui să mănânce fructe, legume (fasole, soia, linte), cereale (hrişcă, quinoa) şi proteine (carne de pui şi de peşte şi ouă), iar de trei ori pe săptămână, să practice un sport.

Femeile robuste (cu tendinţă de îngrăşare şi cu grăsime în zona abdominală) trebuie să reducă aportul de grăsimi saturate şi de glucide şi să consume, pe lângă legume şi fructe, lactate probiotice în combinaţie cu cereale.

În cazul femeilor cu corpul în formă de pară (talie strâmtă, bust generos şi fese proeminente), alimentaţia va cuprinde toate fructele şi legumele de sezon. În acelaşi timp, ele trebuie să evite alimentele dulci, sărate şi pe cele conservate. În zonele predispuse la celulită, se recomandă aplicarea unor creme anticelulitice.

Tipului astenic (aspect fragil) i se recomandă o alimentaţie bogată în fructe (rodii, afine, căpşuni, prune, cireşe, pere, mere, coacăze şi pepene roşu). Pentru a stimula musculatura slab dezvoltată în cazul acestui tip de constituţie, se vor consuma îndeosebi ouă, urdă, carne de curcan şi de peşte, deoarece conţin aminoacizi.

Citeşte şi:
Ţi-ai pierdut vocea? Iată ce remedii naturale te ajută să o recapeţi!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite