Uite cum slăbeşti cu mâncare iute!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un ardei iute înaintea prânzului şi a cinei te ajută să reduci cu 16% porţiile de mâncare.
Un ardei iute înaintea prânzului şi a cinei te ajută să reduci cu 16% porţiile de mâncare.

Spune NU dietelor restrictive şi mizează în vara asta pe savoarea inconfundabilă a condimentelor. Meniurile echilibrate, cu multe arome picante, te vor ajuta să scapi de 2 kg în două săptămâni.

Ca să scapi de kilogramele în plus, ai adesea două opțiuni: să te înfometezi sau să mănânci să­nătos, echilibrat şi aromat. Medicul nutriționist Daniel Neagu explică cât de importante sunt condimentele într-o dietă: „Condimentele sunt aliaţi formidabili în orice dietă, deorece te ajută să mănânci mai puţin gras, mai puţin dulce, mai puţin sărat, cu mai puţine calorii, deci mai sănătos. În plus, sunt foarte bogate în antioxidanţi, polifenoli, fibre şi uleiuri esenţiale, substanţe care te energizează şi te menţin sănătoasă". Dar să aflăm care sunt cele mai eficiente condimente iuți și cum te ajută să slăbești!

Ardeiul iute îţi dă senzaţia de saţietate

Nutriţioniştii afirmă că un ardei iute consumat la fiecare masă principală îţi stimulează papilele gustative atât de tare, încât dă imediat o senzaţie de saţietate şi te împiedică să mai ronţăi altceva între mese. Un ardei iute înaintea prânzului şi a cinei te ajută să reduci cu 16% porţiile de mâncare. Substanţa activă care pur şi simplu „topeşte" grăsimile se numeşte capsaicină şi este prezentă şi în ardeii mai puţin iuţi.

Află mai multe despre dieta picantă, pe clickpentrufemei.ro

Citeşte şi:
Dieta remineralizantă

Dieta rapidă de weekend

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite