Dieta cu germeni încolţiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ne-am obişnuit să mâncăm legume în varianta lor „adultă". Dar ştiai că acestea pot fi consumate sub formă de seminţe încolţite?

Mai mult de o treime din alimentele cunoscute se cultivă în acest fel, de exemplu grâu, mei, secară, porumb, ovăz, orez, linte, floarea-soarelui, varză roșie, ridichi, praz, muștar, pătrunjel, migdale, alune de pădure etc. Germenii încolțiți dau un aspect plăcut mâncării și au un gust delicios, dar poate cel mai important este că au beneficii neașteptate pentru sănătate și te ajută să elimini kilogramele în plus.

De 20 de ori mai multe vitamine

Conținutul de vitamine din cerealele germinate crește uneori chiar de 20 de ori față de cel inițial, în numai două zile după ce a început procesul de germinare. Și, întrucât sunt fragede, o parte dintre proprietățile lor nu se pierd decât la maturitate.
Pentru a încolți, semințele au nevoie de un mediu umed, de lumină și de căldură. Pune-le la germinat în pământ sau într-un vas special cu vată umezită. Temperatura optimă la care se dezvoltă este de 20°C, în apropierea unei ferestre.

Citeşte articolul integral, pe clickpentrufemei.ro

Citeşte şi:
Slăbeşte cu nuci şi seminţe

Plante de grădina, pentru boli

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite